Whale Of A Surprise: Humpbacks Vinter I Antarktis

{h1}

Nogle pukkelhvaler synes at springe over den årlige pendle til afrika og holde sig bag på antarktis i vintermånederne, viser ny forskning.

Undervandssamtaler mellem pukkelbjælker har afsløret en overraskende hemmelighed: Nogle af hvalerne på den sydlige halvkugle synes at springe over deres nordlige migration og forblive i frodige Antarktisfarvande om vinteren.

En videnskabsmand overhørte hvalerne, der chatter i april måned - begyndelsen af ​​Antarktisfaldet - mens man bruger en forskningsstation i området med undervandsmikrofoner. På det tidspunkt sagde konventionelle visdom hvalerne skulle have været 4.350 mil (7.000 kilometer) væk fra Afrikas kyst.

"Jeg var helt overrasket, fordi lærebogen til den dag var, at pukkelhvaler kun vandrer til Antarktis farvande i de australske sommermåneder", siger Ilse Van Opzeeland, en marine biolog ved Alfred Wegener Instituttet, Helmholtz Center for Polar og Marine Forskning i Tyskland, i en erklæring.

For at se om dette var en engangsudflyvning, udviklede Van Opzeeland et program til at analysere alle optagelser foretaget af PerenniAL Akustisk Observatorium i Antarktishavet (PALAOA), der ligger nær Weddellhavet i 2008 og 2009. Bøssesamtaler slået ud i vintermånederne i begge år. [Video: Humpback Whales synger deres Tunes]

"I dag ved vi, at pukkelhvalerne i 2008 var tilstede nær observatoriet med undtagelse af månederne maj, september og oktober," tilføjede hun. "I det følgende år var de kun fraværende i september. Derfor er det højst sandsynligt, at pukkelhvaler tilbragte hele vinteren i det østlige Weddellhavet i begge år."

Undgå pendlen?

Pukkelhvaler, der er omkring størrelsen på en bus, antages generelt at overgå fra polerne om sommeren til ækvator om vinteren, hvor de opdrætter.

Det er muligt, at unge pukkelhunner, der ikke er gravid med kalve, kan blive bagved i Antarktis for at undgå, at energidriven pendler til Afrika. Der ville være nok krill nær Antarktis til at opføre de kommende år, sagde Van Opzeeland. Senere i deres liv, efter fødslen og amning af en kalv vil hver kvinde tabe op til 65 procent af sin kropsvægt.

Der er flere sæt pukkelpopulationer, og ingen er sikker på hvilken gruppe Weddell Sea sangere tilhører. Forskerne planlægger at sammenligne PALAOA-optagelserne med sange optaget i nærheden af ​​Gabon og Mozambique i Afrika. Skrigene og hulen af ​​pukkelbacke er unikke for hver gruppe og giver et "akustisk fingeraftryk", der kunne give spor til, hvor Antarktis hvaler opdrætter, oplyste Van Opzeeland.

Et andet åbent spørgsmål er, hvorfor hvalerne kun blev hørt for en del af vinteren. Forskere mener, at pukkelbøjler kan hænge ud i "polynyas", som er åbne arealer i isen, der danner når offshore-vinde presser havis væk fra det antarktiske kontinent.

"Når polynyas lukker eller ændrer position, kan hvalerne flytte med dem og forlade optagelsesradiusen på 100 kilometer, som vores undervandsmikrofoner overvåger. Men vi har endnu ikke noget bevis for denne adfærd," siger Van Opzeeland.

Forskningen blev offentliggjort i september 6 udgave af tidsskriftet PLOS ONE.

Følg Elizabeth Howell @howellspace, eller WordsSideKick.com på Twitter @wordssidekick. Vi er også på Facebook & Google+. Oprindeligt udgivet den WordsSideKick.com.


Video Supplement: Hungry polar bear surprises a seal - The Hunt: Episode 2 Preview - BBC One.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com