Overraskende Sandheder Om Santa'S Reindeer

{h1}

Find ud af, om julemandens slætholdere er alle mandlige eller bare gals og andre sjove fakta.

Dasher og Dancer og Prancer og Vixen holder uden tvivl øje med de seneste klimaændringer. Reindriftsnumre er faldet næsten 60 procent i de sidste tre årtier på grund af klimaforandringer og forstyrrelser forårsaget af mennesker, fandt en undersøgelse i 2009.

Nedbruddet af rensdyr er et varmt emne for mere end kun santa og millioner af børn rundt om i verden.

"Caribou er centralt for den normale funktion af de nordlige økosystemer," siger Justina Ray, administrerende direktør for Wildlife Conservation Society-Canada. "Med deres enorme udvalgskrav og behov for intakte landskaber tjener disse dyr som lakmusprøve for, om vi vil lykkes i at tage sig af deres behov i et område, der er under intensiveret pres."

Her er nogle rensdyrfakta, der kan overraske dig (især den sidste):

De er faktisk Caribou. Ren og Caribou er to navne til samme art (Rangifer tarandus), hvor reindrift generelt henviser til den domesticerede sort, der besættes af mennesker og trækker slæder. Sådan rendyr lever hovedsagelig i Skandinavien og Sibirien og er typisk mindre med kortere ben end deres vilde caribou-slægtninge. I Sibirien kaldes karibou "vild" ren. Dyrets størrelse og vægt varierer efter køn og alder, med voksen karibou når 3 til 4 fod høj (ca. 1 meter) og vejer i gennemsnit op til 375 pund (170 kg) for mænd og 200 pund (90 kg) for kvinder.

De er hurtige. Mens de måske ikke flyver, siger forskerne, at caribou kan køre så hurtigt som 80 km pr. Time, selvom deres normale tur er langsom. Når det bliver forarmet af en rovdyr, vil en karibu dog trav med hovedet høje og parallelt med jorden, og dets normalt floppy tail hænger op i luften. Når jaget, vil det galoppere hurtigt.

De kommer rundt. Caribou er kendt for at rejse op til 3.000 miles (næsten 5.000 km) om et år, de længste dokumenterede bevægelser af et hvilket som helst terrestrisk pattedyr, ifølge IUCN. Deres modstykke i vandet, pukkelhvalen holder rekorden for den længste pattedyrsrejse, og svømmer 5.000 mil (8.000 km) til deres bølgende ynglepladser om vinteren.

De kan klare kulden. Disse rådyr hjorte lever i Alaska, Canada, Skandinavien og Rusland, hvor de græsser på tundra planter. I stedet for en fløjlsagtig dragt er rensdyret dækket af hule hår, der falder i luften og holder dem isoleret fra elementerne. Plus, deres kredsløbssystemer holder det køligere blod i renens lemmer fra at trække varmen fra det varme blod i deres kernehus.

De er stille. Julemanden behøver ikke at bekymre sig om hans rensdyr at vække børnene (i det mindste de uden klokker rundt om halsen). Kvindens rendyr har en tendens til at kommunikere hovedsageligt i de første måneder efter fødslen af ​​afkom om sommeren, mens mænd vokaliserer udelukkende i løbet af efterårssæsonen. Under andre årstider, når de vokaliserer, så er det sådan: Forskere, der har fundet mænd, er udstyret med en stor luftsæk i nakken, der gør det muligt for dem at udstråle en hæsende rattlende lyd eller parring. Den halsige opkald kunne afskrække rivaliserende mænd, mens man tiltrækker en potentiel kompis. For hunner tillader sådanne luftsække moms at individualisere deres opkald, når de kommunikerer med deres unge.

Julemandsbesætningen er hele kvindelig. Mandlige rensdyr kaste deres gevirer i slutningen af ​​parringsperioden i begyndelsen af ​​december. Hunnerne holder dog deres tyndere vinger hele vinteren. Hvis alle observationer skal troes, så er det galsene, der slæber pudgy santa og varerne gennem vinterhimlen. Og det kan derfor være, at Santa valgte et helt kvindeligt besætningsmedlem: Mandrenren bærer så lidt som 5 procent kropsfedt, når julen ruller rundt og har mistet mange af deres fede butikker i parringsperioden. Kvinde rendyr indtræder dog vinter, der bærer omkring 50 procent kropsfedt. Denne naturlige isolator, som kan være et par tommer tykt på deres rump, holder rensningen rar i temperaturer så lave som minus 45 grader Fahrenheit (minus 43 grader Celsius).

Deres navne: Til posten er navnene på julemandens rensdyr, optaget af Clement C. Moore i "Et besøg fra St. Nicholas", også kendt som "The Night Before Christmas": Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder (eller Donner) og Blitzen. Og glem ikke den mest berømte ren af ​​alle: Rudolph.

  • 10 fantastiske ting du ikke vidste om dyr
  • Top 10 mest utrolige dyrerejser


Video Supplement: .




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com