Sloth Fakta: Vaner, Habitat & Kost

{h1}

Sloths bruger det meste af deres tid til at sove og spise i de tropiske regnskove i sydamerika og sydamerika.

Sloths er tropiske pattedyr, der bor i Central- og Sydamerika. De bruger deres lange klør til at hænge på grene, mens de fejrer på de blade, som andre dyr ikke kan nå. Desværre for slothen gør deres lange klør - 3 til 4 tommer (8 til 10 centimeter) - vanskelige at gå på jorden, så de bruger det meste af deres tid i de høje træer, de kalder hjem.

Der er to kategorier af dovendyr. Den to-toed sloth er lidt større end den tre-toed sloth, selv om de deler mange af de samme funktioner. De handler om størrelsen af ​​en mellemstor hund på ca. 23 til 27 tommer (58 til 68 cm) og 17,5 til 18,75 pund (ca. 8 kg).

Tusindvis af år siden var sloths meget større, ifølge San Diego Zoo. Gamle slæder kunne vokse til at være lige så store som en elefant. De vandrede nordamerika og blev uddød omkring 10.000 år siden.

Habitat

Selvom deres forfædre boede i Nordamerika, lever moderne dovendyr i Central- og Sydamerika og nyder de høje træer, der findes i regn og skyskove. Sloths foretrækker at sove mens curled til en bold i gaffel af et tropisk træ. De kan også lide at sove hængende ved deres klør fra trægrene.

For det meste drejer en dovendyr om at sove og spise i deres træhuse. De eneste gange, disse pattedyr forlader deres træ, er at bruge badeværelset og tage en svømmetur.

Sloths i fangenskab sove fra 15 til 20 timer om dagen, hvilket kan give dem meget lidt tid til sociale aktiviteter. Sloths i det vilde, men sover omkring så meget som mennesker, ifølge undersøgelsen af ​​Planck Institute for Ornithology i Starnberg, Tyskland.

Efter omkring ni timers søvn gør sløvet stadig ikke et forsøg på at blive venlig med andre. De lever enslige liv. Den nærmeste en dovendyr får social tid sover i samme træ med en anden dovendyr.

Nice 'n' slow: En tre-toed dovendyr klatrer en liana til skoven baldakin. Lianas giver kritiske forbindelser mellem træer for at tillade jordbærsdyr at flytte fra træ til træ.

Nice 'n' slow: En tre-toed dovendyr klatrer en liana til skoven baldakin. Lianas giver kritiske forbindelser mellem træer for at tillade jordbærsdyr at flytte fra træ til træ.

Kredit: Stefan Schnitzer.

Parring vaner

Sloths mate i træer og fødes deres unge i træer. Courting starter, når en kvinde råber et parring skrig for at lade mændene i området vide, at hun er parat til at parre. Mænd vil kæmpe for hende ved at hænge fra grene ved deres fødder og pote på hinanden. Sejren vinder prisen for parring med kvinden.

Ligesom mange andre pattedyr har sloths kun en baby ad gangen. Baby sloths har en gestation på fem til seks måneder for nogle typer sloths og så meget som 11,5 måneder for andre, såsom Hoffman's to-toed løv.

Efter fødslen har babyerne ikke travlt med at forlade deres mor. De kører rundt og klamrer sig til moderens mave i flere uger efter fødslen. Selv efter at de holder op med at dingle fra deres mor, forbliver små dovendyr ved deres mors side i op til fire år.

Kost

De hårde blade i en dovendyrs kost er svære at fordøje. Sloths har en firedelig mave, der langsomt fordøjer bladene med bakterier. Det kan tage op til en måned for en dovendyr at fordøje et måltid. Deres grønne kost er dog ikke særlig nærende, så de får ikke meget energi fra det. Det kan være, hvorfor dovendyr er så langsomt.

Klassificering / taksonomi

Den dovendyrs videnskabelige navn er Bradypus tridactylus. Her er dens taksonomi ifølge National History Museum:

  • Imperium: Eukaryota
  • Kongerige: Animalia
  • Række: Chordata
  • klasse: Mammalia
  • Bestille: pILOSA
  • Superfamily: Folivora
  • Familie: Bradypodidae
  • genus: Bradypus
  • Arter: Choloepus (lame fod), Choloepus didactylus (Linnés tosidede slæde), Choloepus hoffmanni (Hoffmann's to-toed-slæde), Bradypus variegatus (Brown-throated dovendyr), Bradypus torquatus, Bradypus tridactylus (den blege-throated sloth), Bradypus pygmaeus (pygmy tre-toed sloth)

En dovenhed ved kanten af ​​en skov i Amazonas.

En dovenhed ved kanten af ​​en skov i Amazonas.

Kredit: Billede med Robert Ewers

Bevaringsstatus

Den pygmiske tre-toed slothis på IUCN Species Survival Commission's top 100 liste over mest truede arter. Disse små dovendyr kan kun findes på Escudo Island, som findes ud for Panama-kysten.

Andre fakta om sloths

Dens videnskabelige navn, Bradypus, er græsk for "slow feet", hvilket giver mening, da det er verdens langsomste dyr. Det er så langsomt, at alger vokser på sin pels, ifølge National Geographic. Algerne arbejder dog til dovendyrets fordel. Algens grønne hjælper slammet med at blande ind i træerne, skjule det fra rovdyr.

Sammenlignet med de fleste pattedyr, flytter en dovendyr meget langsomt. Sloths kan klatre kun 6 til 8 fod (1,8 til 2,4 meter) pr. Minut.

Sloths er fremragende svømmere. Ligesom mennesker kan de med lethed gøre brystet. For at komme til floderne for en svømmetur vil sloths slippe ud af grene i vandet.

Siden sloths krop er kun 25 procent muskel, kan de ikke rystes, når de er kolde for at varme op. Det er en god ting, de lever i et tropisk klima og er dækket af pels. Der er dog kolde tider i skoven. Hvis en kvinde bliver for kold, kan hun ikke fordøje mad. Hvis hendes unge stadig plejer, kan hun sulte ihjel.

En slæde har kun sine kløer til forsvar mod rovdyr.Men dets meget lave bevægelsesniveau og camouflage gør det svært at bemærke.

Nina Sen har bidraget til denne artikel.

Mere end blot et hvilket som helst andet dyr låner løgnene deres navn til passende at beskrive nogle mennesker. Det er klart, at du ikke er en af ​​dem, hvis du er ambitiøs nok til at tage denne quiz. Så hvad venter du på?

Start quiz

tre-toed sloth

0 ud af 10 spørgsmål er færdige

Sloth Quiz: Test din viden

Mere end blot et hvilket som helst andet dyr låner løgnene deres navn til passende at beskrive nogle mennesker. Det er klart, at du ikke er en af ​​dem, hvis du er ambitiøs nok til at tage denne quiz. Så hvad venter du på?

Start quiz

tre-toed sloth

0 af spørgsmål er færdige

Start over | Flere quizzer

Andre ressourcer:

San Diego Zoo - To-Toed Sloth

National Geographic - To-Toed Sloth

National Geographic-Three-Toed Sloth

BBC Nature - Tre-toed dovendyr

Smithsonian National Zoological Park - Sloth


Video Supplement: Week 9, continued.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com