Sjælden Video: Udryddede Kyllinger Kommer Fra Nest

{h1}

Video fanger de første øjeblikke af livet som små, fluffy, brune og hvide skjeenfiskede sandpiper-kyllinger snuble ud af reden og hakker for mad.

Dette kunne være den første og sidste high-definition video af en skje-billed sandpiper chick som kommer ud fra sin rede.

En af verdens mest truede arter er fuglens 6-tommer (15 centimeter) fugl, der står over for udryddelse inden for 10 år, ifølge en redegørelse fra Cornell Lab of Ornithology, som udgav videoen. Kun omkring 100 par blev talt på sin yngleplads i det russiske fjernøsten sidste år, og befolkningen er faldet 25 procent årligt i de seneste år. (Der var også 100 unge.)

Cornell Lab sendte videograf Gerrit Vyn til Chukotka, Rusland, for at dokumentere sandpipers lyde og adfærd på et fjerntliggende nestested i 2011. Labben har for nylig udgivet videoerne online for at gøre opmærksom på artens situation.

"The Spoon Billed Sandpiper er en af ​​de mest bemærkelsesværdige småfugle på jorden, og den kan blive uddødet, før de fleste selv forstår, at det var her," udtaler John Fitzpatrick, administrerende direktør for Cornell Lab of Ornithology. "Vi håber, at vi med denne uvurderlige videooptagelse hurtigt forbinder mennesker, bevaringsorganisationer og regeringer med disse fantastiske fugle og galvaniserer en international bevaringsindsats."

Første øjeblik i livet

En video fanger de første øjeblikke af livet, da de små, fluffede, brune og hvide kyllinger snuble ud af reden og hakker for mad. "De fodrer sig fra dag ét," sagde Vyn i videoen. [Se chickeklækningen.]

Vyn lejrede et telt og en blind, med kun en sovepose til varme, og ventede på, at æggene lukkede. "Det var en utrolig spændende tid for mig, spændende og nervepirrende venter i tre dage i denne vindstorm for at de fire æg kan luge," sagde han. Vyn filmade den eneste rede med æg i 2011: De andre 20 æg blev opdrættet i fangenskab og kyllingerne blev udgivet i Rusland for at gøre deres 4.971 mil (8.000 kilometer) migration til Sydøstasien.

En stor del af den lille fugls tilbagegang skyldes tab af habitat fra udvikling og subsistens jagt langs dens vandrende vej og vinterhjem i Sydøstasien seacoasts, mener forskere. For eksempel afskår den 20 km lange (32 km) Saemangeum Seawall i Sydkorea 170 kvadratkilometer flodmundinger og tidevandsflader, fodringspladser til hundreder af tusindvis af trækfugle og et primært stopsted for Spoon -billed sandpipers. Og shorebirds er en fødekilde til mennesker der bor langs Myanmar og andre nærliggende landes kystnære flodområder, sagde Cornell Lab i en erklæring.

Dokumentation af en forsvindende art

Fælles foraging behaviors her på ynglepladserne er overraskende forskellige fra den måde, de fodrer på vinterområderne, ifølge Cornell lab. På ynglepladsen foder fuglene på insekter, især midges, myg, fluer, biller og edderkopper, samt græsfrø og bær. På vinterområder og under vandring spiser de marine hvirvelløse dyr, herunder polychaetorm og rejer.

En anden video fra Vyn viser et parret Spoon-billed sandpiper-par foraging langs kanten af ​​en snedmandsdam i Chukotka.

Vyn fangede også sjældent set forfærdsadfærd mellem voksne Spoon-billed sandpipers. Denne video, skudt i løbet af de første par dage af et par sæsonmæssige frieri, omfatter et forsøg på at kopulere og en nest scrape display.

Den Spoon-billed Sandpiper befolkning på russisk er blevet sporet siden 1977, da en undersøgelse anslået 2.500 avlspar i Chukotka. I 2003 var befolkningen faldet til omkring 500 par. I 2008 oplyste Den Internationale Union for Bevarelse af Naturen arten som kritisk truet på sin røde liste.

Reach Becky Oskin på [email protected]. Følg hende på Twitter @beckyoskin. Følg OurAmazingPlanet på Twitter @OAPlanet. Vi er også på Facebook og Google+.


Video Supplement: .




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com