Isbjørn Fakta

{h1}

Isbjørne er de største bjørnespidser og overordnet tilpasset deres arktiske habitat med tykk pels og masser af fedt for at holde dem varme.

Isbjørne er store, hvide bjørne som koldt klima, fede måltider og lange dage med jagt. Ligegyldigt hvor dejlige isbjørne ser ud, disse dyr er ikke sjovt. Faktisk er isbjørne gale jægere, og de er de største kødædende dyr blandt landdyr.

Størrelse og udseende

Isbjørne er også de største arter af bjørn. For bjørne måles højden normalt på skulderen, når dyret er på alle fire, ifølge Polar Bear International. I gennemsnit er isbjørne på alle fours 3,5 til 5 meter lange, men når de står på bagbenene, kan en voksen mandbjørn nå mere end 10 fod (3 m). I længderetningen er de 7,25 til 8 fod (2,2 til 2,5 m) fra hoved til rump. Deres hale tilføjer en anden 3 til 5 inches (7,5 til 12,5 centimeter).

En voksen mandlige isbjørn vejer omkring 775 til 1.200 lbs. (351 til 544 kg). Den største isbjørn registreret vejer 2,209 pund (1.000 kg), ifølge Polar Bear International. Kvinder vejer halvt så meget som deres mandlige modstykker, kun på 330 eller 650 lbs. (50 til 295 kg).

Isbjørne synes at være hvide, men deres hår er faktisk gennemsigtigt; de hvide resultater fra lyset brydes gennem de klare hårstrenger, ifølge Animal Diversity Web (ADW), en database opretholdt af Museum of Zoology ved University of Michigan. Bjørnen kan også være gullig om sommeren på grund af oxidation, eller måske endda synes brun eller grå, afhængigt af sæson og lysforhold. Isbjørnens hud er sort; det absorberer solens varme for at holde dyrene varme.

Habitat

Isbjørne lever i lande, der ringer polarcirklen: Canada, Rusland, USA (i Alaska), Grønland og Norge. Om vinteren er temperaturen i Arktis normalt omkring minus 29 grader Fahrenheit (minus 34 grader Celsius) og kan nå så lavt som minus 92 F (minus 69 C). Vandetemperaturen er også frigid og når så lavt som 28 F (minus 2 C), frysepunktet for havvand, ifølge PBS Nature.

Isbjørne er fremragende svømmere; deres videnskabelige navn, Ursus maritimus, betyder "havbjørn" ifølge San Diego Zoo. De bruger deres store forben til at padle og deres bagben som ror. Disse bjørne har været kendt for at svømme mere end 60 miles (100 km) uden hvile. [Billeder: Svømning isbjørne]

Vaner

Isbjørne er ensomme. Dyret vil tilbringe sine dage, der sidder på isen ved et tætningsåbningshul og venter på en til at komme op. Denne stil af jagt hedder stadigjagt. Isbjørne vil også forsøge at forsegle lairer, kollidere gennem taget og dræbe sælerne indeni.

I modsætning til andre bjørne dvæle ikke isbjørne om vinteren, ifølge San Diego Zoo. De fortsætter med at jage, medmindre vejret er ekstremt koldt. Så kan de søge ly i en snehule.

Kost

Isbjørnens primære fødevarekilde er sæler. Deres kost af kød gør dem kødædende. Hvis fødevareforsyningen er rigelig, vil de kun spise sælblubber. Dette kalorierige måltid hjælper bjørne med at opbygge fedtreserver, som holder isbjørne sunde mellem fodringerne og hjælper med at opretholde deres kropstemperatur. Ifølge PBS Nature har isbjørne 4,4 kg (2 kg) fedt hver dag. Dette svarer til omkring 121 lbs. af forsegling (55 kg) og giver omkring otte dages energi.

Hvis sæljagt ikke går godt, vil isbjørn også spise alt de kan finde, såsom fisk, æg, vegetation, rensdyr, gnavere, fugle, bær og menneskeligt affald.

afkom

Kvinder fødes normalt i november eller december efter en svangerskab på otte måneder. Under forberedelsen dyrker dyrene en hule fra en snestank, hvor de har deres unger. Denne hul hedder en fødselsdag.

En kvindelig isbjørn fødes typisk tvillinger, selvom singler og tripler er blevet optaget. Ved fødslen vejer en cub kun 1,3 pund (cirka et halvt kilo), men de vokser meget hurtigt. Cubs afhænger af deres mødre for varme og opfedningsmælk, som er 36 procent fedt, ifølge San Diego Zoo. Om foråret er ungerne udenfor hule, udforskning, og ved to år er de fuldt modne. Isbjørn lever omkring 15 til 20 år.

Klassificering / taksonomi

Ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS) er isbjørn en af ​​otte arter i Ursidae-familien. Deres fulde klassificering er:

  • Kongerige: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomi
  • Række: Chordata
  • subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superklasse: Tetrapoda
  • klasse: Mammalia
  • Infraclass: Eutheria
  • Bestille: Carnivora
  • underorden: Caniformia
  • Familie: Ursidae
  • Genus og arter: Ursus maritimus

Bevaringsstatus

Ifølge den internationale union for bevarelse af naturens (IUCN) røde liste over truede arter er isbjørne sårbare; deres antal er faldende, og deres levestandard - havis - krymper. Det antages, at der kun er 20.000 til 25.000 isbjørne, der lever i naturen. IUCN rapporterer, at polarisen er forudsagt at smelte helt inden for de næste 100 år. Dette vil efterlade isbjørne uden hjem og vil påvirke isbjørnens befolkning meget.

Isbjørne er opført på listen over truede arter i USA som truet. De er beskyttet i henhold til Marine Mammal Protection Act, ifølge U.S. Fish & Wildlife Service.

Andre fakta

Deres fedt holder ikke kun isbjørne varme, det øger også deres opdrift, når de svømmer.

Isbjørne har indbyggede strømper. Bundene af deres poter er dækket af pels for at holde dem varme og hjælpe med trækkraft i glatte situationer.

En isbjørn kan sniffe et segls åndedrætshul fra mere end en halv mil væk, ifølge National Zoo. Bjørnen kan lugte en tætning på isen 20 miles (32 kilometer) væk.

Isbjørnen lykkes i at fange deres bytte i kun 2 procent af deres forsøg, siger National Zoo.

Inuiterne jager stadig isbjørne til kød og pels, men jagt er omhyggeligt reguleret af et kvotesystem, ifølge Polar Bears International. Jægere betaler respekt for bjørnenes sjæl ("tatkok") ved at hænge huden på et hæderligt sted i deres iglo i flere dage. Inuit kalder isbjørne "Nanuk" og tro at de er kloge, magtfulde og "næsten en mand".

De samiske (eller Lapp) folk nægter at sige isbjørens navn af frygt for at fornærme det. I stedet kalder de det "Guds hund" eller "gammel mand i pelsbeklædningen", ifølge Polar Bears International.

Yderligere ressourcer

  • USGS Polar Bear Research
  • Polar Bears International: FAQ
  • San Diego Zoo: Isbjørn
  • National Geographic: Polar Bears


Video Supplement: Panda Planet och isbjörnarna.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com