Penguin Fakta: Arter Og Habitat

{h1}

Pingviner er torpedformede, flyvende fugle, der bor i de sydlige områder af jorden.

Pingviner er torpedformede, flyvende fugle, der bor i de sydlige områder af Jorden. Selvom mange mennesker forestiller sig et lille sort-hvidt dyr, når de tænker på pingviner, kommer disse fugle faktisk i forskellige størrelser, og nogle er meget farverige.

For eksempel sportede pingviner en krone af gule fjer. Blushes af orange og gul markerer halsen af ​​kejser og kongepingviner. Hvad der ligner lyse gule, bushy øjenbryn pryder nogle slags hoveder, som Fiordland, Royal, Snares og rockhopper pingviner. Makaronipingvinets navn kommer fra heden af ​​gule fjer på hovedet, der ligner det 18. århundrede hatte med samme navn. En lysegul maske dækker ansigtet af den gule øjne pingvin omkring øjnene.

En Adelie pingvin på Penguin Island, som er en del af South Shetlandsøerne Antarktis.

En Adelie pingvin på Penguin Island, som er en del af South Shetlandsøerne Antarktis.

Kredit: Gemma Clucas

Ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS) er der 19 arter af pingvin. (Nogle eksperter siger dog, at den østlige rockhopper er en underart af den sydlige rockhopper.) [Galleri: Billeder af 18 pingvinarter]

Den mindste pingvinart er den lille (også kaldet lille blå) pingvin. Disse fugle vokser til 10 til 12 inches (25,4 til 30,48 centimeter) høje og vejer kun 2 til 3 lbs. (0,90 til 1,36 kg). Den største pingvin er kejseren pingvin. Den vokser til 36 til 44 inches (91,44 til 111,76 cm) høje og vejer 60 til 90 lbs (27,21 til 40,82 kg).

Hvor lever pingviner?

Betragtet havfugle lever pingviner op til 80 procent af deres liv i havet, ifølge New England Aquarium. Alle pingviner lever i den sydlige halvkugle, selvom det er en fælles myte, at de alle bor i Antarktis. Faktisk kan pingviner findes på alle kontinenter på den sydlige halvkugle. Det er også en myte, at pingviner kun kan leve i kolde klimaer. Galapagospingvinen bor for eksempel på tropiske øer ved ækvator.

Hvad spiser pingviner?

Pingviner er kødædende de spiser kun kød. Deres kost omfatter krill (små krebsdyr), blæksprutter og fisk. Nogle arter af pingvin kan gøre en stor dent i et områdes fødevareforsyning. For eksempel kan opdrættet befolkning af Adelie pingviner (ca. 2.370.000 par) forbruge op til 1,5 millioner kg krill, 115.000 tons (115 millioner kg) fisk og 3.500 tons (3.5 millioner kg) blæksprutter hvert år, ifølge Sea World.

Den gule øjne pingvin er meget vedholdende, når man forager til mad. Det vil dykke så dybt som 120 meter (393,70 fod) op til 200 gange om dagen på udkig efter fisk, ifølge Yellow-Eyed Penguin Trust.

Parring & baby pingviner

En gruppe pingviner hedder en koloni, ifølge U.S. Geological Survey. I ynglesæsonen kommer pingviner i land til at danne store kolonier kaldet rookeries, ifølge Sea World.

De fleste pingviner er monogame. Det betyder, at mandlige og kvindelige par udelukkende vil mødes med hinanden i løbet af parringssæsonen. I mange tilfælde vil mænd og kvinder fortsætte med at mødes med hinanden i de fleste af deres liv. For eksempel har forskning fundet, at chinstrap pingviner re-paired med samme partner 82 procent af tiden og gentoo pingviner re-paired 90 procent af tiden.

På omkring tre til otte år er en pingvin moden nok til at mate. De fleste arter yngler om foråret og sommeren. Hanen starter sædvanligvis parringsritualet og vælger et dejligt nestested, inden han nærmer sig en kvinde.

Efter parring lægger den kvindelige kejser eller kongepingvin et enkelt æg. Alle andre arter af pingviner lægger to æg. De to forældre vil vende om at holde æggene mellem deres ben for varme i en rede. Den ene undtagelse er kejseren pingvin. Kvinden af ​​denne art vil placere ægget på hanens fødder for at holde varmen i sine fede folder, mens hun går ud og jager i flere uger.

Når pingvin kyllinger er klar til at luge, bruger de deres næb for at bryde gennem æggeskallen. Denne proces kan tage op til tre dage. Efter at kyllingerne opstår, vil forældrene skifte til fodring af deres afkom med regurgiteret mad. Pingvinforældre kan identificere deres afkom ved unike opkald, som kyllingen vil gøre.

Kejserpingvinerne kan migrere for at finde nye høstegrunde.

Kejserpingvinerne kan migrere for at finde nye høstegrunde.

Kredit: Michelle LaRue

Klassificering / taksonomi

Taxonomien af ​​pingviner, ifølge ITIS, er:

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Aves
Bestille: Sphenisciformes
Familie: Spheniscidae
genera: Aptenodytes, Eudyptes, Eudyptula, Megadyptes, Pygoscelis og Spheniscus
Arter:

  • Aptenodytes forsteri (kejserpingvin)
  • Aptenodytes patagonicus (kongepingvin)
  • Eudyptes chrysocome (sydlige rockhopper pingvin)
  • Eudyptes chrysolophus (makaroni pingvin)
  • Eudyptes filholi (østlige rockhopper pingvin, betragtes af nogle som en underart af sydlige rockhopper)
  • Eudyptes moseleyi (nordlige rockhopper pingvin)
  • Eudyptes pachyrhynchus (Fiordland pingvin)
  • Eudyptes robustus (Snares pingvin)
  • Eudyptes schlegeli (kongelig pingvin)
  • Eudyptes sclateri (oprejst pingvin)
  • Eudyptula minor (lille pingvin, også kaldet lille blå pingvin)
  • Megadyptes antipoder (gule øjne pingvin)
  • Pygoscelis adeliae (Adelie pingvin)
  • Pygoscelis antarcticus (chinstrap pingvin)
  • Pygoscelis papua (gentoo penguin)
  • Spheniscus demersus (jackasspingvin, også kaldet afrikansk pingvin)
  • Spheniscus humboldti (Humboldt pingvin)
  • Spheniscus magellanicus (Magellanic pingvin)
  • Spheniscus mendiculus (Galapagos pingvin)

Bevaringsstatus

Ifølge den røde liste over truede arter fra den internationale union for bevarelse af naturen er fire pingvinarter truet: nordlige rockhopper, oprejstede, gule øjne, jackass og galapagospingviner. De fleste andre pingviner er opført som sårbare eller truede.

Andre fakta

Chinstrap pingvinen har en stribe sort, der løber fra den ene side af hovedet til den anden. Denne strimmel ligner en chinstrap.

Formen af ​​alle pingviner gør dem aerodynamiske. Det er den perfekte form til gliding gennem vandet, når de svømmer.

De fleste fugle har hule knogler. Pingviner gør det ikke. Deres tungere knogler modvirker fuglernes naturlige opdrift, hvilket gør dem meget hurtige svømmere. Pingviner kan svømme op til 15 mph (24,14 kph) ifølge World Wildlife Fund.

Rockhoppers glider ikke på deres buk som andre pingviner. De hopper i stedet fra rock til rock for at flytte hurtigt over jorden.

Yderligere ressourcer

  • New England Aquarium: Pingviner - Lærervejledning
  • Yellow-Eyed Penguin Trust: Gult-Eyed Penguin Facts
  • Sea World: Penguin Guide
  • Penguin Science
  • Wildlife Conservation Society: Magellanic Penguin


Video Supplement: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com