Okapi: Fakta Om Skovgiraffen

{h1}

Den okapi er en slægtning til giraffen, men den har kroppen af ​​en hest og striber som en zebra.

Skønt nogle gange kaldes skovgiraffer, ser det ikke ud som en giraf. Det har en lang tunge, men den har hestens krop og benene har striber som en zebra. Mænd har også to små horn på toppen af ​​deres hoveder, der er dækket af hud. Okapi er en del af giraffer familie, ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS), hvilket gør dem til slægtninge til giraffer.

Størrelse

Okapi er ca. 5 meter høj. Kvinder er typisk lidt tungere ved 495 til 770 lbs. (225 til 350 kg) mens mænd vejer 440 til 660 lbs. (200 til 300 kg).

Habitat

Disse dyr findes i den afrikanske regnskov, hvor træerne er tætte. De er hjemmehørende i Den Demokratiske Republik Congo og findes typisk i Ituri Forest, ifølge Rainforest Alliance.

Vaner

Okapi er ensomme og territoriale. De har duftkirtler på deres fødder, der spred klæbende, tjære-lignende territoriale markeringer for at advare andre af deres region. Mænd markerer også deres territorium med urin. I sjældne tilfælde går okapi sammen for at spise i små grupper. I løbet af denne tid kan okapi gifte hinanden og lege sammen.

De er mest aktive om eftermiddagen og aftenen og bruger denne gang på jagt efter mad, ifølge San Diego Zoo. De følger stier, der bæres gennem skovløvet af andre okapi, der har trodde før dem. Mænd har tendens til at have et større område og kan rejse op til 2,5 miles (4 kilometer) om dagen.

Kost

Okapi er herbivorer, hvilket betyder at de kun spiser vegetation. De vil nå op i træer med deres tunger, trække ned en gren og hive bladene af med deres mund, da de slipper af grenen.

De spiser også kviste, knopper, svampe, frugter og andre vegetationer, der kan findes i regnskoven er underholdende. Ler fra flodbredder er også vigtig for deres kost. Leren giver dem mineraler og salt, som de måske ikke får fra vegetation. En okapi kan spise mellem 45 og 60 lbs. (20 og 27 kg) vegetation hver dag, ifølge Rainforest Alliance. Som en giraf skal okapi sprede sine lange ben for at komme tæt på jorden for at få en drink vand.

afkom

Kvinde okapier giver typisk kun én baby ad gangen. Fødslen kommer efter en svangerskabsperiode på 14 til 16 måneder, og den unge er født i en rede på jorden.

Baby okapis kaldes kalve. De er cirka 2,6 fod (80 centimeter) høje, når de er født og vejer omkring 35 kg. (16 kg). Kalve tredobbelt i størrelse, når de er 2 måneder gamle.

Kalve kan gå 30 minutter efter fødslen. De afværger ikke, før de er mellem fire og otte uger gamle, ifølge San Diego Zoo. Dette er en defensiv manøvre. Uden lugt af afføring er det sværere for rovdyr at spore den sårbare nyfødte.

Okapis bliver modne omkring 2 til 3 år og lever 20 til 30 år.

Klassificering / taksonomi

Her er klassificeringen af ​​okapi ifølge ITIS:

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Artiodactyla
Familie: Giraffidae
genus: Okapia
Arter: Okapia Johnstoni

Bevaringsstatus

Den Internationale Sammenslutning for Bevarelse af Natur (IUCN) opregner okapi som truet. Det skyldes, at antallet af befolkningsnedgang anslås at have overskredet 50 procent i løbet af de sidste 24 år.

Befolkningen fortsætter med at falde. Ifølge San Diego Zoo, menes kun 25.000 at være levende i naturen. IUCN viser menneskers beboelse af okapis hjemområde og jagt som årsager til befolkningsnedgangen.

Herkomst

Den fælles forfader til okapi og giraffen boede for omkring 16 millioner år siden. Denne forfader, kendt som Canthumeryx, havde en langstrakt hals, ifølge et 2015-studie offentliggjort i tidsskriftet Royal Society Open Science. Efter Canthumeryx, familietræet opdelt i to grene med forfædrene af giraffen på den ene side og forløberne til okapi på den anden side.

Mens girafforfædrene halede sig over tid, udviklede dyrene på okapi-siden kortere hals.

Før 2015-undersøgelsen blev offentliggjort, mente eksperter, at okapien var "mere primitiv" end moderne giraffer, fordi den havde en kortere hals, Nikos Solounias, professor i anatomi ved New York Institute of Technology (NYIT) College of Osteopathic Medicine, fortalte WordsSideKick.com. Men nu ved videnskabsfolk, at okapi delte en langhalset fælles forfader med giraffen, og den udviklede sig særskilt på en anden gren af ​​stamtræet.

En forfader af giraffen opdeles i to evolutionære grene, den ene fører til okapi med sin korte hals og den anden gren fører til girafferne.

En forfader af giraffen opdeles i to evolutionære grene, den ene fører til okapi med sin korte hals og den anden gren fører til girafferne.

Kredit: af Karl Tate, Infographics Artist

Andre fakta

Okapi blev ikke opdaget af vestlige forskere indtil 1900, ifølge Rainforest Alliance.

Okapi har tyk, olieagtig pels, der holder dem tørre, når det regner.

Ud over at være en god redskab til at spise, er deres tunge også brugt til pleje. Det er så længe, ​​at de kan nå deres øjne og ører med det.

Yderligere ressourcer

  • National Geographic: Okapi Video
  • Animal Diversity Web: Okapia Johnstoni
  • Saint Louis Zoo: Okapi


Video Supplement: .




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com