Lions: Fakta Og Oplysninger

{h1}

Løver har en hård brøl og strejf i stoltheder, du kan se billeder og lære flere fakta her.

Løver er store kattefamilier, der traditionelt er afbildet som "kongens jungle". Disse store katte drejede engang om Afrika, Asien og Europa. Men nu er de fundet i kun to områder af verden og er klassificeret i to underarter. Asiatiske løver lever i Indiens Gir Forest; Afrikanske løver lever i det centrale og sydlige Afrika. Selvom de ligner hinanden, er disse to underarter meget forskellige i størrelse, habitat, kost og mere.

Størrelse og egenskaber

Den afrikanske løve er 4,5 til 6,5 fod lang (1,4 til 2 meter) lang fra hovedet til dets skrump, og halen måler fra 26,25 til 39,5 inches (67 til 100 centimeter) lang. Afrikanske løver vejer typisk 265 til 420 lbs. (120 til 191 kg).

Asiatiske løver tendens til at være meget større, ifølge World Wildlife Federation (WWF). De vejer 300 til 500 lbs. (120 til 226 kg) og er 6,56 til 9,18 fod (200 til 280 cm) lange. Deres haler måler 23,62 til 35,43 inches (60 til 90 cm).

Mandlige løver er generelt større end kvinder og har et særpræg af hår omkring deres hoveder. Manens funktion er at gøre hanen mere imponerende til kvinder og mere skræmmende over for andre hanner, ifølge San Diego Zoo. Manen beskytter også hanens hals under kampe over territorium eller parringsrettigheder.

En afrikansk løverin rykker på fjern kamera i Masai Mara National Reserve i Kenya.

En afrikansk løverin rykker på fjern kamera i Masai Mara National Reserve i Kenya.

Kredit: © naturepl.com / Anup Shah / WWF-Canon

Habitat

Afrikanske løver lever i Angola, Botswana, Mozambique, Tanzania, Den Centralafrikanske Republik, Sydsudan og andre dele af Afrika syd for Sahara. De vandrer et område på 100 kvadratkilometer (259 kvadratkilometer), ifølge National Geographic. Dette område består af skrubbe, græsarealer eller åbne skovområder.

Asiatiske løver findes kun i Gir Forest National Park i Indien. Denne park er et vildtreservat på 877,37 kvadratkilometer land. Landet omfatter en løvskov, græsarealer, skrubbejungle og klippehøje.

Kost

Afrikanske løver spiser store dyr, som de finder i græsarealerne, herunder antiloper, zebraer og wildebeest. Asiatiske løver spiser også store dyr, såsom geder, nilgai, chital, sambhar og bøfler. De er også kendt for at spise mindre dyr.

Vaner

Løver er meget sociale katte og bor i grupper kaldet prides. Asiatiske og afrikanske løveprides er dog meget forskellige.

Afrikanske løveprides består af op til tre mænd, omkring et dusin kvinder, og deres unge, ifølge National Geographic. Der er prides, der har så mange som 40 medlemmer.

Asiatiske løver opdeles i to prides. Hunnerne har en stolthed, og mændene har en stolthed. De kommer kun sammen i parringssæsonen.

Med begge typer løveprides forbliver hunnerne sat. Alle hunner i stolthed er normalt relateret til hinanden, fordi kvinder har tendens til at forblive med den stolthed, de er født i. Mænd, derimod, vandrer af for at skabe deres egen stolthed, når de er gamle nok.

afkom

Woodland Park Zoo

Woodland Park Zoo

Kredit: Ryan / Woodland Park Zoo

Ved 3 til 4 år er mænd og kvinder klar til at parre. Kvinden har en svangerskabsperiode på omkring fire måneder. Hun vil føde sin unge væk fra andre og skjule ungerne i de første seks uger af deres liv. Ved fødslen er de unge kun omkring 3 kg. (1,5 kg). De er også helt afhængige af deres mor.

Alle hunner i en gruppe løver er på samme tid. Efter de første seks uger bliver cuberne taget af alle kvinderne og plejer at pleje af andre kvinder end deres mor, ifølge San Diego Zoo.

Klassificering / taksonomi

Leksjonens taxonomi anerkendt af de fleste eksperter er:

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Carnivora
underorden: Feliformia
Familie: Felidae
underfamilie: Pantherinae
Genus og arter: Panthera leo
underart: Panthera leo leo (Afrikansk løve) Panthera leo persica (Asiatisk løve)

Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN) anerkender kun disse to underarter, mens det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS), der opretholdes af U.S. Fish and Wildlife Service, opregner seks andre underarter. Der er imidlertid løbende debat blandt forskere om, hvorvidt de er sande underarter, ifølge University of Michigan's Museum of Zoology.

En mandlig asiatisk løve, et kritisk truet dyr, der kun findes i Gir National Forest i Indien.

En mandlig asiatisk løve, et kritisk truet dyr, der kun findes i Gir National Forest i Indien.

Kredit: Lion image via Shutterstock

Bevaringsstatus

Løver står over for trusler fra jagt, habitat tab og sygdomme, der kan spredes fra husdyr i nærliggende landsbyer, ifølge National Zoo.

Afrikanske løver er opført som sårbare af Den Internationale Union for Bevarelse af Naturens (IUCN) Red List of Threatened Species. Dette skyldes, at deres tal er faldende. Deres nuværende befolkning anslås til 30.000 til 100.000. Befolkningen er næsten halveret i de sidste to årtier på grund af gengældelsesmord fra landmænd (hvis husdyr løverne spiser), samt fra trofæjagt og tab af habitat.

Asiatiske løver er i en langt mere farlig position, da menneskelig indgreb har reduceret deres habitat. IUCN lister dem som truet og siger kun omkring 350 af dem eksisterer. Denne gruppe omfatter kun ca. 175 modne individer.

Andre fakta

Kvinder er de største jægere af stoltheden. De danner jagtfester for at afrunde de hurtige dyr, der findes i deres habitat.

Løver går også tå-til-tå med dyr meget større end dem selv. Løver kan dræbe dyr, der vejer op til 1000 kg., Ifølge Smithsonian National Zoo. For at dræbe deres bytte bruger løverne deres kraftige kæber til at snappe rovens hals eller for at kvæle det til døden.

Mandlige afrikanske løver, der forsøger at overtage en stolthed, vil dræbe alle cubs for at undgå konkurrence.

Løver og tigre er så nært beslægtede, at hvis du barberede dem, ville du ikke kunne fortælle dem fra hinanden. Deres kropsstruktur er så ens, kun eksperter kan fortælle dem fra hinanden, ifølge Smithsonian. Løver er også relateret til leoparder og jaguarer.

Selvom bjergløver (pumas) er i samme familie (Felidae) som asiatiske og afrikanske løver, betragtes de ikke som løver.

Ifølge WWF kan løver løbe op til 50 mph (80 kph) for korte afstande og spring så langt som 36 fod (11 m).

Yderligere ressourcer

  • Smithsonian National Zoo: Lions
  • San Diego Zoo: Lions
  • World Wildlife Fund: Lion
  • WWF: Asiatisk Lion
  • AsiaticLion.org
  • Gir Forest National Park i Indien


Video Supplement: Lagi-Lagi Lion Air! 10 FAKTA LAIN LION AIR YANG WAJIB KALIAN KETAHUI.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com