Koalas: Fakta Om Ikoniske Pungdyr

{h1}

Koalas er et australsk ikon, der har en god lugtfølelse, spiser hovedsagelig eukalyptusblade og har fingeraftryk som mennesker!

Koalas er trækrammende pungdyr med store runde ører og sorte ovale næser. De er et ikonisk symbol for Australien, det eneste sted i verden, hvor de findes. Som kænguruer, wombats og opossums har koalas poser, hvor de bærer deres nyfødte. Koalas bruger det meste af deres tid til at sove og spise.

De kaldes ofte koala bjørne, men det er forkert. Koalas er slet ikke bjørn. Begge dyr er pattedyr, så de er fjernt beslægtede. Koalas er dog tættere på kænguruer og wombats. De fik "bjørnens" tagline fra engelsktalende bosættere i slutningen af ​​det 18. århundrede på grund af koalas bjørneagtige udseende og adfærd. Fejlen afspejles i slægtsnavnet, phascolarctos, som er afledt af græsk phaskolos, "pose" og arktos, "bjørn".

Størrelse og udseende

Koalas er 2 til 3 fod (60 til 85 centimeter) høje, når de vokser. Deres vægt varierer afhængigt af hvor koala bor. Nordlige koalas vejer omkring 9 til 19 lbs. (4 til 8,5 kg) og sydlige koalas vejer omkring 15 til 29 kg. (7-13 kg). Normalt vejer mænd 50 procent mere end kvinder, ifølge San Diego Zoo.

Koalas sortiment i farve fra skifer grå til rødbrun, ifølge Sea World. Koala pels er ikke så blødt som det ser ud. Det er meget groft, som uld. Denne pels afviser vand for at holde dem tørre i regnen.

Koalas har store skarpe kløer til at hjælpe med at klatre på træstammer. Deres hænder og fødder er bygget til at krølle om trægrene meget tæt. Hænderne har to modsatte tommelfingre, hvilket giver bedre greb.

Koalas har store, fluffy ører og en fremragende følelse af hørelse. Fordi de har ringe syn, registrerer koalas generelt rovdyr med lyd, ifølge den australske zoologiske have. De har en endnu bedre lugtesans, som hjælper dem med at vælge hvilke blade der er bedst at spise.

Hvor bor koalas?

Koalas bor i sydøstlige og østlige Australien - i staterne Queensland, New South Wales, South Australia og Victoria - i eukalyptuskove og skovområder. De lever i eukalyptustræer og bruger mest af deres tid klemt mellem gafler i træets grene. Koalas spiser i træerne, sover i træer og hænger ud i træer. Den eneste gang de forlader træerne er at gå til et andet træ med en bedre fødevareforsyning.

Koalas bevæger sig rundt i deres valgte træ. Når de har brug for at køle ned, finder de den skygmeste sted på træet at hvile. Når de køles, flytter de til et mere sunde sted.

Koalas bruger det meste af deres tid til at sove og spise alene. Den eneste gang de bruger med andre koalas er under parring og samtidig hæve deres unge.

Hvad spiser koalas?

Koalas spiser 3 timer om dagen, normalt om natten, og hvile 16 til 18 timer om dagen, ifølge Adelaide Zoo. De sover så meget, fordi de har brug for tid og energi til at fordøje deres mad. Det kræver meget energi at fordøje de fibrøse blade af eucalyptus.

Koalas er herbivorer, der kun spiser eukalyptus. I gennemsnit spiser en koala 1 til 1,5 kg. (454 til 680 gram) eukalyptus hver dag, ifølge San Diego Zoo. Koalas kan bruge en masse af deres vågne tid at spise, men de er noget kræsne spise. Der er mere end 700 eukalyptustyper, men koalas spiser kun færre end 50 af disse arter, ifølge Australiens Zoo.

Baby koalas

En baby koala hedder en joey. En koala bærer hendes joey i en svangerskabsperiode på 35 dage. Når den er født, er joey kun omkring 2 centimeter (ca. 79 inches) lang - om størrelsen af ​​en nyrebønne ifølge australske Zoo - og vejer omkring et halvt gram (0,017 ounces). Kort efter fødslen klatrer den i moderens pose og låses på en af ​​moderens patter. Spenen svulmer for at holde den fast i joeys mund. Sphincter muskelen ved åbningen af ​​posen vil holde joey falder ud, da joey vil opholde sig der som det udvikler sig i de næste seks måneder. Når det bliver for stort til posen, vil joey klatre på sin mors ryg og ride der, da de begge snakker om blade.

Om 12 måneder er joey helt afventet, ifølge Adelaide Zoo. Mænd bliver seksuelt modne fra 3 til 4 år, mens kvinder bliver seksuelt modne i en meget yngre alder af 2 år. Koalas lever 10 til 15 år.

Klassificering / taksonomi

Koalas er pungdyr, som er pattedyr, der har poser. Ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS) er koalasens taxonomi:

  • Kongerige: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomi
  • Række: Chordata
  • subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superklasse: Tetrapoda
  • klasse: Mammalia
  • underklasse: Theria
  • Infraclass: Metatheria
  • Bestille: Diprotodonti
  • underorden: Vombatiformes
  • Familie: Fascolarctidae
  • Genus og arter: Phascolarctos cinereus

Bevaringsstatus

Den Internationale Sammenslutning for Bevarelse af Natur (IUCN) opregner koalas som "mindst bekymring" for udryddelsen på grund af "dens store fordeling, formodede store befolkning og fordi det næppe vil falde til næsten den sats, der kræves for at kvalificere sig til notering i en truet kategori."

Den australske regering erklærede imidlertid koalas som "sårbar" i 2012.Australske Koala Foundation estimerer, at der er 43.000 til 80.000 koalas tilbage i naturen. U.S. Fish & Wildlife Service lister koalas som "truet".

Koalas har få naturlige rovdyr, ifølge San Diego Zoo. Dingoer og store ugler angriber nogle gange dem. De største trusler mod koalas kommer imidlertid fra tab af habitat som følge af skovrydning, skade eller død fra trafik og angreb fra hunde. Mere end 4.000 koalas dræbes hvert år af biler og hunde, ifølge australske Koala Foundation.

En anden trussel mod koala-befolkningen er den seksuelt overførte sygdom chlamydia, som kan føre til blindhed, infertilitet og død. Der er håb på denne front, men som mikrobiologer fra Sunshine Coast University i Queensland har for nylig meddelt, at vaccineforsøg har vist succes med at holde koalas chlamydia-fri.

Andre fakta

Ordet "koala" stammer fra et gammelt aboriginalt ord, der betyder "ingen drikke", fordi de sjældent drikker sjældent vand; de får 90 procent af deres hydrering fra tyggegummi blade.

Som mennesker har koalas fingeraftryk. De er de eneste andre pattedyr udover primater at have dem.

Selvom koalas generelt ikke laver støj, har hanen et højt opkald i ynglesæsonen, der kan høres om en kilometer væk. Koalas kan gøre andre lyde, fra snorer til skrig.

Eukalyptus er giftig for de fleste dyr. Koalas fordøjelsessystem skaber bakterier, der deaktiverer giftet.

Koalas har en duftkirtle på deres bryst, som de gnider mod træer for at markere deres territorium. Kirtlen er skaldet.

Den gennemsnitlige levetid for en koala i naturen er mellem 10 og 14 år.

Yderligere ressourcer

  • Adelaide Zoo: Koalas
  • Sea World: Koalas
  • Australien Zoo: Koalas
  • San Diego Zoo: Koalas


Video Supplement: .




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com