Fakta Om Ren

{h1}

Reindeer, eller karibou, er medlemmer af hjortefamilien. De flyver ikke, men de har nogle gange røde næse.

Reindrift flyver ikke, men de har nogle gange røde næser. Disse dyr er en del af hjortefamilien eller Cervidae, som omfatter rådyr, elg, elg og wapiti. Som andre i deres familie har rensdyr lange ben, hover og gevirer.

Rendyr kaldes også karibou, alt efter deres placering. De kaldes rendyr i Europa, men i Nordamerika refererer rendyr til eurasiske populationer, og caribou henviser til vilde befolkninger i Nordamerika, ifølge San Diego Zoo. Rendyr refererer også ofte til husdyr, mens caribou refererer til vilde populationer.

Nogle forskere mener, at rensdyret var et af de første husdyr. Det blev først domesticeret omkring 2.000 år siden, ifølge Smithsonian. Mange arktiske samfund stole stadig på dette dyr til mad, tøj og materialer til husly.

Størrelse

Mandrenren vokser til 28 til 53 inches (70 til 135 centimeter) høje fra hover til skulder og omkring 5,9 til 6,8 f (1,8 til 2,1 m) lang. Hunnerne er typisk mindre, omkring 5,5 til 6,2 fod (1,7 til 1,9 m) lange. Mænd vejer 143 til 529 lbs. (65 til 240 kg), og kvinder vejer 121 til 308 lbs. (55 til 140 kg).

Disse dyr er den eneste type hjorte, hvor både han- og kvindens rensdyr dyrker gevirer. Disse gevirer falder af og regrow hvert år. En mand kan vokse op til 51 inches (130 centimeter) lang og veje op til 33 lbs. (15 kg), hvilket gør dem meget nyttige til kamp. En kvindes hvirvler kan vokse op til 20 inches (50 cm), ifølge San Diego Zoo.

Rødnettet rensdyr

Hemmeligheden til Rudolphs rosenrøde schnozzle er et tæt netværk af blodkar i hans næse, forskere forklaret i en 2012 WordsSideKick.com-artikel. Reindeer synes at have 25 procent flere kapillærer, der bærer røde, iltrige blod i deres nasale arkitektur end mennesker, siger medicinske forskere i Holland og University of Rochester i New York.

"I koldere klimaer vil stigningen i blodgennemstrømningen i næsen hjælpe med at holde overfladen varm," siger Dr. John Cullen fra University of Rochester. Det tætte netværk af blodkar i rensernæser er også afgørende for regulering af dyrets indre kropstemperatur - ligesom mange pattedyr, rensdyr ikke sveder.

Ren i naturmiljø i Nord Skandinavien.

Ren i naturmiljø i Nord Skandinavien.

Kredit: Conny Sjostrom Shutterstock

Habitat

Reindeer findes i Alaska, Canada, Grønland, Nordeuropa og Nordasien i tundra, bjerge og skovområder. Deres hjemområder tendens til at være så store som 190 kvadratkilometer (500 kvadratkilometer), ifølge Encyclopedia Britannica.

Vaner

Rendyr er meget sociale skabninger. De fodrer, rejser og hviler i grupper kaldet besætninger. Disse besætninger kan omfatte fra 10 dyr til et par hundrede, ifølge San Diego Zoo. I foråret kan besætninger blive endnu større - fra 50.000 til 500.000 medlemmer. Beholderne rejser ofte syd omkring 1.000 mil (1.600 km) til 3.000 m (5.000 km) for at finde mad om vinteren.

Kost

Rendyr er herbivorer, hvilket betyder at de kun spiser vegetation. Deres kost kan omfatte urter, bregner, moser, græsser, skud, svampe og blade. I gennemsnit spiser en voksen rendyr omkring 9 til 18 kg. (4 til 8 kg) vegetation om dagen, ifølge San Diego Zoo.

Om vinteren skal rensdyr grave gennem sneen for at finde mad. De graver ved hjælp af deres gevirer og munch på energipakket lav som hedder renmose.

afkom

Kvindens rendyr har en svangerskabsperiode på ca. 7,5 måneder og giver typisk kun én ungdom ad gangen, selv om de har vist sig at have op til fire unge ad gangen. Ved fødslen vejer en babyreind, kaldet en kalv, 5 til 20 kg. (2,5 til 9 kg).

Kalver er i stand til at stå efter deres første times levetid, og inden for en uge begynder de at spise fast mad ud over deres modermælk. De er fuldstændigt vævet inden for seks måneder og begynder at dyrke deres første sæt af gevirer omkring deres anden fødselsdag. Rensdyr bliver modne hos 4 til 6 år og lever 15 til 18 år.

Rensdyr har røde næse til at håndtere frysende temperaturer.

Rensdyr har røde næse til at håndtere frysende temperaturer.

Kredit: Dreamstime.com.

Klassificering / taksonomi

Her er klassificering af rensdyr ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS):

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Artiodactyla
Familie: Cervidae
underfamilie: Capreolinae
genus: Rangifer
Arter: Rangifer tarandus, og 14 underarter

Bevaringsstatus

Rendyr er opført som sårbare af International Union for Conservation of Nature (IUCN). IUCNs røde liste over truede arter siger, at arten har denne sondring, fordi den har haft et fald på 40 procent i befolkningen i de sidste 21 til 27 år. Der er i øjeblikket omkring 3,5 millioner karibou i Nordamerika, omkring 1 million vilde rensdyr i Eurasien og omkring 3 millioner husrenser i Nordeuropa, ifølge Encyclopedia Britannica.

Andre fakta

Mandlige rensdyr mister deres hvirvler i november, men kvinder holder deres meget længere. Det betyder, at julemandenes rensdyr skal have været kvindelige, da de er afbildet som at have horn den 24. december.

Ren er bygget til kulden.Deres næser opvarmer luften, før det kommer til deres lunger, og deres hele krop, herunder deres hover, er dækket af pels.

Disse skabninger kan ikke flyve, men de kan køre. Ifølge San Diego Zoo kan de løbe op til 80 km / t.

Yderligere ressourcer

  • Encyclopedia Britannica: Reindeer
  • University of Alaska: Ren
  • Reindeer Ejere og Opdrættere Association


Video Supplement: L.E - Ren fakta.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com