Fakta Om Pangolins

{h1}

Pangoliner, også kaldet skællede anteaters, er dækket af hårde, rustninglignende skalaer. Disse pattedyr er et af de mest handlede pattedyr i asien og afrika og er truet.

Pangoliner kaldes ofte scaly anteaters, hvilket er en meget god beskrivelse for dem, selv om de ikke er tæt forbundet med anteaters. Som anteaters har pangoliner lange snouts og endda længere tunge, som de bruger til at opsløre myrer og termitter. Deres kroppe er dækket af skalaer, der udgør en slags rustning.

Vægterne er lavet af keratin, det samme som menneskehår og negle. Når truede, pangolins rulle op i en bold. Hvis det andet dyr bliver fanget mellem skalaerne, kan det få en ubehagelig snit. Pangolin er et navn afledt af det malaysiske ord "pengguling", hvilket betyder "rullende over."

En pangolins skalaer udgør 15 procent af sin vægt, ifølge African Wildlife Foundation. Disse dyr har mange forskellige farver. De kan være en lys sandfarve, mørkebrun, olivenbrun, bleg oliven eller gulbrun. [Pangolin Fotos: Skalede Pattedyr truet med Udryddelse]

Størrelse

Der er otte forskellige pangolinarter, der varierer i størrelse fra 12 inches (30,5 centimeter) til 39 inches (99 cm) lange. De vejer fra ca. 3,5 kg. (1,6 kg) til 73 kg. (33 kg), ifølge Save Pangolins organisation.

Deres tunger er ganske fantastiske. Når de forlænges, er deres tunge længere end deres krop og hoved kombineret. I modsætning til mennesker og mange andre dyr er pangolins tungen forbundet ikke i munden, men i bunden af ​​ribbenet. Når den ikke er i brug, lagres tungen i dyrets brystkavitet.

Den afrikanske hvidbælte pangolin er den mest almindelige pangolin i Afrika. Nu opført som sårbar på IUCNs liste over truede arter, menes skabningen at falde i Ghana og Guinea og tæt på udryddelse i Rwanda. [Læs hele historien]

Den afrikanske hvidbælte pangolin er den mest almindelige pangolin i Afrika. Nu opført som sårbar på IUCNs liste over truede arter, menes skabningen at falde i Ghana og Guinea og tæt på udryddelse i Rwanda. [Læs hele historien]

Kredit: Pangolin Specialist Group

Habitat

Pangoliner kan findes i hele Asien og Afrika syd for Sahara i sandede områder af skovområder og savanner. Deres hjem, underjordiske grunde, er normalt nær vandkilder.

Vaner

Som natlige dyr bruger pangoliner deres dage til at sove og deres nætter forager til mad og graver deres grav. Der er meget lidt kendt om deres vaner og sociale aktiviteter, fordi de ikke er blevet studeret i vid udstrækning.

De har særlige kirtler nær deres anus, der udskiller et væske med en skarp lugt. De bruger væsken til at markere deres område, ifølge Pangolins.org

Kost

Disse dyr er insectivores, hvilket betyder, at deres kost består helt af insekter. Pangoliner har ikke tænder. De bruger deres lange klør til at åbne myr og termit bakker, så brug deres klæbrig tunge til at opsuge insekter og sluge dem hele. Som fugle svælger pangoliner små sten. Stenene bruges til at knuse og fordøje mad i maven.

afkom

Kvinde pangoliner har en svangerskabsperiode på fem måneder og føder kun en levende baby. Ved fødslen er babyer, kaldet pangopups, kun ca. 15 cm lange og vejer 12 ounce (340 gram) ifølge African Wildlife Foundation. Deres skalaer er lyserøde og bløde, men begynder at hærde efter en dag.

Pangolin-babyer kører ofte på deres mors hale. Når farerne er nærme, vil moren kugle sig rundt om hendes baby for at beskytte den.

Barnet vil drikke sin modermælk, indtil den er tre til fire måneder gammel og begynder at spise insekter i en måned. De når seksuel modenhed, når de er 2 år gamle.

Den truede kinesiske pangolin (Manis pentadactyla), der er hjemmehørende i Central- og Sydøstasien, er dækket af skalaer lavet af keratin.

Den truede kinesiske pangolin (Manis pentadactyla), der er hjemmehørende i Central- og Sydøstasien, er dækket af skalaer lavet af keratin.

Kredit: © AMNH / D. Finnin

Klassificering / taksonomi

Her er klassificeringen af ​​pangoliner ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem:

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Pholidota
Familie: Manidae
genus: Manis

Bevaringsstatus

Pangoliner søges efter deres kød, som betragtes som en delikatesse i nogle dele af verden og for deres skalaer, som menes at have medicinske kvaliteter. (Der er intet bevis for, at de gør det, ifølge Pangolins.org.) World Pangolin Day er markeret den tredje lørdag i februar som en mulighed for at øge bevidstheden om pangoliner og deres situation.

Ifølge World Wildlife Federation er pangoliner et af de mest handlede pattedyr i Asien og Afrika. Det anslås, at mellem 2011 og 2013 blev 116.990 til 233.980 pangoliner dræbt. Asiatiske pangolinspopulationer anslås at være faldet med op til 80 procent i de sidste 10 år.

Ifølge Save Pangolins og bekræftet af den internationale union for bevarelse af naturens røde liste over truede arter er alle otte arter af pangolin truet:

Asiatiske pangoliner:

  • Kinesisk pangolin (Manis pentadactyla): Kritisk truet
  • Sunda pangolin (Manis Javanica): Kritisk truet
  • Indisk pangolin (Manis crassicaudata): Truet
  • Filippinsk pangolin (Manis culionensis): Truet

Afrikanske pangoliner:

  • Cape eller Temminck's Ground pangolin (Smutsia temminckii): Sårbar
  • Hvidbellied eller Tree pangolin (Phataginus tricuspis): Sårbar
  • Giant Ground pangolin (Smutsia gigantea): Sårbar
  • Sort-bellied eller long-tailed pangolin (Phataginus tetradactyla): Sårbar

Yderligere ressourcer

  • U.S. Fish & Wildlife Service Internationale Anliggender: Pangolins
  • San Diego Zoo: Tree Pangolin
  • IUCN Pangolin Specialist Group


Video Supplement: True Facts: Pangolins Posse.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com