Fakta Om Humpback Whales

{h1}

Humpback hvaler er kendt for deres haunting sange og fantastiske aerial akrobatiske skærme.

Humpback hvaler er enorme væsner - om størrelsen på en skolebus. De er kendt for deres haunting og melodiske sange og for at bryde vandet med fantastiske akrobatiske evner.

Humpbacks har normalt ikke en pukkel på ryggen; navnet kommer fra den store pukkel, der dannes, når de buer ryggen, før de dykker dykke ind i havet. Det videnskabelige navn, Megaptera novaeangliae, betyder "big winged New Englander", fordi befolkningen, der svømmede af New England, var Europas mest kendte, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Størrelse

Pukkelhvaler er ikke de største hvaler - det er den blå hval. Humpbacks kan vokse til 18 meter lang, og de kan veje en hel del 40 tons (ca. halv størrelse af en blåhval) ifølge NOAA. Deres flippers kan vokse op til 16 fod (5 m) lange, hvilket er verdens største tilhænger. Deres haler er også massive og vokser op til 18 fod (5,5 m) bred. Ligesom de fleste hvaler er hunner større end hanner.

Humpbacks hoveder er brede og afrundede og dækket af knopper, kaldet tubercles. Hver knap indeholder mindst et stiv hår, ifølge American Cetacean Society (ACS). Formålet med hårene er ikke kendt, men det menes at de kan være bevægelsesdetektorer.

Humpbacks er sorte på den øverste (dorsale) side og flettet sort og hvid på den under (ventrale) side. Ventralplader løber fra spidsen af ​​underkæben til maven, ifølge ACS. De har en rygfinde på ryggen. Formen og farvemønsteret på rygfinnen og flukerne er unikt for hver enkelt person, som menneskelige fingeraftryk. Denne opdagelse har hjulpet forskere med at identificere, katalogisere og overvåge pukkelhvalvandring, befolkningsstørrelse, seksuel modenhed og adfærdsmønstre.

Habitat

Humpbacks strejfer over hele verden, men præcis, hvor de kan findes, afhænger af årstiden. Om sommeren bruger mange pukkelbænke deres tid i områder med høj breddegrad, såsom Alaska-golfen eller Maine-golfen, ifølge NOAA. Om vinteren svømmer de til det varme vand tættere på ækvator, omkring Hawaii, Sydamerika og Afrika.

Undtagelsen er pukkerne, der bor i Arabiskehavet. De bliver der året rundt og spiser og parrer alle i samme område, ifølge ACS.

Brud på pukkelhval.

Brud på pukkelhval.

Kredit: Opération cétacés

Vaner

Humpbacks rejser typisk alene eller i små grupper, kaldet pods, der består af to eller tre hvaler, ifølge hvalfakta. Når de sammen kommunikerer med hinanden og rejser sammen, og mødre og deres unge endda berøringsvinder som et mulig tegn på endearment. Nogle gange hjælper de endda hinanden jage.

Baghvaler migrerer længere end noget andet pattedyr på jorden, ifølge NOAA. De kan rejse omkring 3.000 miles (5.000 kilometer) mellem deres avl og fodringspladser regelmæssigt. Den længste nogensinde registrerede migration var 11706 miles (18.840 km), en tur, der gik fra amerikansk Samoa til Antarktis halvø.

Overtrædelse

Humpbacks drive ofte sig over vandet og springer så ned igen, ifølge National Geographic. Dette kaldes brud. Nogle forskere mener, at de kan gøre dette for at sprænge parasitter, men de kan bare gøre det, fordi det er sjovt.

De slår også vandet med deres haler eller flippers, ifølge NOAA. Disse adfærd kan bruges til at kommunikere med hinanden. De kan også bruges til at vise dominans og helbred i løbet af partersæsonen, ifølge hvalfakta.

Hvalange

Humpback hvaler er kendt for deres haunting sange, som er komplekse sekvenser af moans, howls og græder, der ofte fortsætter i timer, ifølge National Geographic. Kun mandhvaler synger, så forskere tror, ​​at de forsøger at tiltrække potentielle hjælpere.

En mand kan synge i flere timer og gentage sangen flere gange. Alle mænd i en befolkning synger den samme sang, men sangene i hver befolkning er forskellige. For eksempel synger hvaler i Nordatlanten en sang, mens hvaler i det nordlige Stillehav synger en anden sang, ifølge NOAA. Sange ændres gradvist fra år til år.

Sange kan høres 20 miles (30 km) væk, ifølge NOAA. Hvalens lyde har typisk en lydfrekvens på mellem 80 og 4000 hertz ifølge National Geographic. I 2015 rapporterede forskere at høre humpback vocalizations omkring 40 hertz. Den lave grænse for menneskelig høring er 20 hertz.

Men disse marine giganter bøjer ikke bare højt sange. Det viser sig, at de også har "indendørs stemmer", når situationerne kræver det, ifølge en undersøgelse offentliggjort 25. april 2017 i tidsskriftet Functional Ecology. Forskerne fandt, at de unge i løbet af deres migration af kalve og deres mødre til fodringsområder lavede meget rolige vokaliseringer; disse opkald var omkring 40 decibel mere støjsvag end dem, der blev skabt ved at synge hvaler og op til 70 decibel lavere end sociale vokaliseringer af voksne pukkelhvaler. Forskerne har mistanke om, at "hvalperen" kan være en måde for moderkalven at forblive under radaren i nærliggende hvalpehvaler.

Kost

Humpback hvaler er baleen hvaler. I stedet for tænder har de 270 til 400 frynsede overlappende plader, der hænger ned fra hver side af overkæben, kaldet baleenplader.Pladerne er lavet af keratin, hvilket er det samme menneskehår og negle er lavet af. Baleen plader er sorte og ca. 30 cm lange (76 cm) lange, ifølge NOAA.

Humpbacks spiser hovedsageligt på små fisk, krill (små krebsdyr) og plankton. At spise byttedyr, de tager store vandløb. Nedenfor er munden 12 til 36 halsspor, der udvider for at holde vandet. Baleenerne filtrerer vandet, og de to blæsehuller på hvalens ryg uddriver vandet. Fisken og andre godbidder forbliver i hval for fordøjelse.

Disse hvaler jager og fodrer om sommeren, og de bliver hurtige i løbet af partersæsonen og lever af blubberreserverne, så de kan fokusere på migration og parring ifølge Whale Facts. En jagtmetode unik for humpbacks kaldes boble netting. Humpbacks jager i grupper og bruger luftbobler til besætning, corral eller disorient fisk. Humpbacks kan spise op til 3.000 lbs. (1.360 kg) mad pr. Dag, ifølge NOAA.

Det første ord af pukkelhvalens videnskabelige navn, Megaptera, betyder "stor fløj." Hvalbvaler har de længste flippers i hvalverdenen - eller de længste arme på planeten. Deres flippers kan vokse til 19 meter lange.

Kredit: © Dr. Ingrid Visser, Orca Research Trust

afkom

En kvindelig pukkel har en baby hvert andet til tre år. Hun bærer hendes unge i en svangerskabsperiode på ca. 12 måneder, ifølge ACS. Babyer kaldes kalve, fødes levende som de fleste pattedyr. De nyfødte er mellem 10 og 15 fod (3 til 4,5 m) lange og vejer op til et ton (907 kg).

Kalverne sygeplejerske i næsten et år. Deres modermælk er 45 til 60 procent fedtindhold ifølge ACS. Kalve kan drikke ca. 158 liter (600 liter) mælk om dagen. Selv om de fordobler deres længde i det første år, fortsætter kalverne med at vokse, indtil de er 10 år gamle.

Humpbacks lever omkring 50 år, ifølge NOAA.

Klassificering / taksonomi

Humpbacks er en af ​​12 arter af baleen hvaler, der er karakteriseret ved deres baleen plader og parret blæsehuller, ifølge NOAA Fisheries. De kaldes også hvalhvaler. Rorqual hvaler er relativt strømlinet og har spidsede hoveder og finner. De kan skelnes fra andre hvaler ved de dybe riller langs deres halser.

Her er information om taxonomi for pukkelhvaler ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS):

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Cetacea
underorden: Mysticeti
Familie: Balaenopteridae
genus: Megaptera
Arter: Megaptera novaeangliae

Bevaringsstatus

Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN) klassificerer humpbacks som mindst bekymring på sin røde liste over truede arter. Men for nylig som 1988 blev pukkelhvaler opført som truet. Populationerne er blevet genoprettet til mellem 30.000 og 40.000, hvilket er omkring 30-35 procent af befolkningen i 1940, ifølge det amerikanske cetacean society. IUCN har et højere estimat på omkring 60.000 dyr.

Kommerciel hvalfangst af pukkelhvaler er forbudt af den Internationale Hvalfangstkommission. Ikke desto mindre jages der stadig nogle pukkelbacke, til livsformål i Grønland. Indfødte mennesker må dræbe et begrænset antal hvaler, fordi hvalfangst er en stor del af deres kultur, ifølge hvalfakta. Norge, Island og Rusland dræber stort antal hvaler hvert år. Japan fortsætter også med at jagte humpbacks af videnskabelige grunde.

Yderligere rapportering fra Reference Editor Tim Sharp. Følg ham på Twitter @TimothyASharp.

Yderligere ressourcer

  • Wildscreen Arkive: Humpback Whales Bubble Netting Video
  • World Wildlife Federation: Humpback Whale
  • American Cetacean Society: Humpback Whale


Video Supplement: Facts about the Humpback Whale.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com