Fakta Om Flodheste

{h1}

Flodheste er unikke amfibiske pattedyr og er de tredjestørste landdyr på jorden.

Flodheste (Hippopotamus amphibius) er store, runde, vandbevidste dyr, der er hjemmehørende i Afrika. Ordet "flodhest" kommer fra det græske ord for "vandhest" eller "flodhest", selvom flodheste og heste ikke er nært beslægtede. De nærmeste levende slægtninge til flodheste er svin, hvaler og delfiner, ifølge San Diego Zoo.

Størrelse

Flodheste er meget rotundede dyr og er de tredjestørste levende jordpattedyr, efter elefanter og hvide næsehorn, ifølge Animal Planet. De vokser til mellem 10,8 og 16,5 fod lang og op til 5,2 meter lang på skulderen. Den gennemsnitlige kvinde vejer omkring 3.000 lbs. (1.400 kg), mens mænd vejer 3.500 til 9.920 lbs. (1.600 til 4.500 kg) ifølge San Diego Zoo.

Habitat

Flodheste lever i Afrika syd for Sahara. De lever i områder med rigeligt vand, da de tilbringer det meste af deres tid nedsænket for at holde deres hud kølig og fugtig. Overvejede amfibier bruger flodheste op til 16 timer om dagen i vandet, ifølge National Geographic.

Flodheste er sociale dyr, der hænger ud i grupper kaldet skoler, bloats, pods eller sieges. Skoler af flodheste består normalt af 10 til 30 medlemmer, herunder både kvinder og mænd, selv om nogle grupper har så mange som 200 personer. Uanset størrelsen ledes skolen normalt af en dominerende mand.

Flodheste er meget højt dyr. Deres snorts, grumbles og wheezes er målt til 115 decibel, ifølge San Diego Zoo - omkring det samme volumen som du ville få når 15 fod (4.6 m) fra højttalerne ved en rockekonsert. Disse blomstrende skabninger bruger også subsoniske vokaliseringer til at kommunikere.

Flodheste er aggressive og betragtes som meget farlige. De har store tænder og tusks, som de bruger til at bekæmpe trusler, herunder mennesker. Sommetider deres unge falder offer for voksne flodhestes temperament. Under en kamp mellem to voksne kan en ung flodhest fanget i midten blive alvorligt såret eller endda knust.

Selvom flodheste flytter let gennem vandet, kan de faktisk ikke svømme. Ifølge San Diego Zoo glider disse dyr gennem vandet ved at skubbe sig ud af andre genstande. Og de kan holde sig under vand i op til 5 minutter uden at komme op til luft, ifølge National Geographic.

Sultne, sultne flodheste

Flodheste har en sund og for det meste planteædende appetit. Voksne spiser ca. 80 kg. (35 kg) græs hver nat, rejser op til 6 miles (10 kilometer) om natten for at få deres udfylde. De spiser også frugt, som de finder under deres natlige udrensning, ifølge National Geographic. Hvis fødevarer er knappe, kan flodheste lagre mad i deres mave og gå op til tre uger uden at spise.

Selvom flodheste var længe antaget at være udelukkende planteædende, 2015 undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Mammal Review fandt ud af, at flodheste i mellemtiden foder på dyrene, herunder andre flodheste.

Baby flodheste

Kvindeflodheste har en svangerskabsperiode på otte måneder og har kun en baby ad gangen, ifølge San Diego Zoo. Ved fødslen vejer kalven mellem 50 og 110 lbs. (23 til 50 kg). I løbet af de første otte måneder er kælen sygeplejersker, mens moderen er på land, eller det svømmer under vandet for at sylle. Når det dykker, lukker kalven sin næse og ører for at blokere vand. Alle flodheste har denne evne. Flodheste har også membraner, der dækker og beskytter deres øjne, mens de er under vand.

Hos 5 til 7 år er flodhestekalven fuldt moden, ifølge San Diego Zoo. Den gennemsnitlige levetid for en flodhest er 36 år.

Angreb på mennesker

Hippopotamus betragtes som verdens dødbringende store jordpattedyr. Disse semiaquatiske giganter dræber anslået 500 mennesker om året i Afrika, ifølge BBC. Flodheste er meget aggressive og er veludstyrede til at levere betydelige skader på noget, der vandrer ind i deres område.

For eksempel angreb en flodhest i 2014 en lille, intetanende båd fyldt med nigerianske skolebørn, dræbte tolv studerende og en lærer om bord, rapporterede en australsk nyhedsbureau. Konflikter mellem mennesker og flodheste opstår også, når flodhester vandrer på land på jagt efter mad.

Flodheste har store tænder. Må ikke rod med dem.

Flodheste har store tænder. Må ikke rod med dem.

Kredit: Shutterstock

Bevaringsstatus

Ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN) er den fælles flodhest ikke truet, men den er sårbar over for udryddelse. IUCN vurderer, at mellem 125.000 og 148.000 flodheste forbliver i naturen. Svinning og habitat tab reducerede flodhestens globale tal i slutningen af ​​1990'erne og begyndelsen af ​​2000'erne, men befolkningen har siden plukket takket være strengere retshåndhævelse, ifølge IUCN.

Invasive flodheste

Notorisk narkotikaherre Pablo Escobar holdt berømt flodheste, giraffer, elefanter og andre eksotiske dyr på hans ejendom i det nordvestlige Colombia. Da Escobar blev dræbt i 1993 beslaglagt den colombianske regering alle sine aktiver, herunder hans menageri. De fleste af hans dyr blev overført til zoologiske haver og akvarier, men hans fire flodheste blev overladt til at klare sig selv.
Disse fire dyr kom ind i Colombias vandveje, hvor de blev mange gange. I dag strækker 40-60 af deres efterkommere landskabet, ifølge en undersøgelse foretaget af biologer ved University of California, San Diego.
Denne invasive befolkning udgør en trussel mod samfundet, fordi flodhestene lejlighedsvis trækker afgrøder og ladninger hos mennesker.Men mange colombianere er blevet glad for de ubudne hovdyr og er stærkt imod deres fjernelse. Nogle forskere frygter dog, at dyrenes fortsatte tilstedeværelse kan få utilsigtede konsekvenser.
"Risikoen for indfødte arter - som manater, skildpadder og fisk - er høj, og miljøvirkningen er uforudsigelig," udtaler Nelson Aranguren-Riaño, biolog ved Pædagogisk og Teknologisk Universitet i Colombia.

Colombianske dyrelivspersonale har steriliseret en håndfuld mandlige flodheste i et forsøg på at bremse befolkningens vækst, men der er i øjeblikket ingen planer om at flytte eller sterilisere hele befolkningen.

Yderligere læsning:

  • San Diego Zoo: Hippopotamus
  • Animal Planet Hippo Fakta
  • African Wildlife Foundation Fact Sheet: Hippopotamus

Denne artikel blev opdateret den 1. november 2018 af WordsSideKick.com Bidragsformand Annie Roth.


Video Supplement: Det bedste med dolph!.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com