Fakta Om Elefanter | Afrikanske Elefanter Og Asiatiske Elefanter

{h1}

Elefanter er de største landdyr på jorden, selvom både afrikanske og asiatiske elefanter stadig er truet af menneskelige aktiviteter.

Elefanter er de største jorddyr på Jorden. De har karakteristiske lange næse eller trunker; store floppy ører; og brede, tykke ben. Der er to arter af elefant. Den asiatiske elefant og den afrikanske elefant bor på forskellige kontinenter og har mange unikke træk. Der er flere underarter, der tilhører den ene eller den anden af ​​disse to hovedarter, men der er uenighed om, hvor mange underarter der er.

Størrelse

Afrikanske elefanter er de største af de to arter. De vokser 8,2 til 13 fod fra skulder til tå og vejer 5.000 til 14.000 lbs. (2.268 til 6.350 kg) ifølge National Geographic. Asiatiske elefanter kan vokse op til 6,6 til 9,8 fod (2 til 3 m) fra skulder til tå og veje op til 2,25 til 5,5 tons (2.041 til 4.990 kg).

Ældre elefanter med større tusinder bliver sjældnere på grund af deres elfenben.

Ældre elefanter med større tusinder bliver sjældnere på grund af deres elfenben.

Kredit: Muhammad Mahdi Karim, CC BY-SA

Habitat

Afrikanske elefanter bor i Afrika syd for Sahara, regnskoven i Central- og Vestafrika og Sahel-ørkenen i Mali. Asiatiske elefanter bor i Nepal, Indien og Sydøstasien i buskeskove og regnskove.

Kost

Elephants spiser græs, rødder, frugt og bark. De bruger deres tusks til at trække barken fra træer og grave rødder ud af jorden.

En elefant har en appetit, der svarer til dens størrelse. En voksen kan spise 300 lbs. (136 kg) mad i en dag, ifølge National Geographic.

Ekstra store elefanter er tilbøjelige til helbredsproblemer. Men det er svært at måle kropsfedt på de store skabninger.

Ekstra store elefanter er tilbøjelige til helbredsproblemer. Men det er svært at måle kropsfedt på de store skabninger.

Kredit: Alta Oosthuizen / Shutterstock.com

Vaner

En gruppe elefanter hedder en besætning. Besætningen ledes af en matriark, som er den ældste kvinde. Kvinder, såvel som unge og gamle elefanter, holder sig sammen i en besætning. Voksne hanner har en tendens til at vandre alene.

Elefanter har også visse regler. For eksempel, når de møder hinanden, forventer de den anden elefant at udvide sin kuffert i hilsen. Matriarken vil ofte lære unge elefanter i hendes flok, hvordan man handler ordentligt.

afkom

Mandlige elefanter kaldes tyr, og hunner kaldes køer. Efter parring bliver koen gravid i omkring 22 måneder. Når baby elefanten endelig er født, kan den veje omkring 200 kg. (91 kg) og står omkring 3 fod (1 m) høj.

En baby elefant hedder en kalv. Som kalven vokser, vil den få 2 til 3 kg. hver dag indtil sin første fødselsdag. Når de er 2 eller 3 år gamle, er kalve klar til at blive fravænnet. Mandlige kalve vil vandre af sig selv, mens kvinder vil blive hos deres mødre. Når de er 13 til 20 år gamle, vil de være modne nok til at have deres egen unge. Elefanter lever 30-50 år i naturen.

Klassificering / Taksonomi

Taxonomonomien af ​​elefanter, ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem (ITIS), er:

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Proboscidea
Familie: Elephantidae
Genera & species: Loxodonta africana (Afrikansk savanne elefant), Loxodonta cyclotis (Afrikansk skovelefant), Elephas maximus (Asiatisk elefant)
underart: ITIS genkender:

  • Elephas maximus indicus (Indisk elefant)
  • Elephas maximus maximus (Sri Lankas elefant)
  • Elephas maximus sumatranus (Sumatran elefant)

En anden mulig underart er Elephas maximus borneensis (Borneo pygmy elefant). Verdens Wildlife Fund har fastslået, at DNA-bevis viser, at Borneo-pygmy-elefantene er genetisk forskellige fra andre asiatiske elefanter.

Den mandlige elefant Changila, kort før poachere, dræbte ham nær Samburu National Reserve i Kenya.

Den mandlige elefant Changila, kort før poachere, dræbte ham nær Samburu National Reserve i Kenya.

Kredit: David Daballen

Bevaringsstatus

Ifølge den røde liste over truede arter fra Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN) er den asiatiske elefant truet. Skønt det ikke er kendt, hvor mange asiatiske elefanter der forbliver, menes det, at befolkningen er faldende. Den afrikanske elefant anses for at være sårbar. Samlet set stiger dets befolkning. Ifølge African Wildlife Foundation er der omkring 470.000 afrikanske elefanter, der streamer rundt om i verden.

Andre fakta

Den afrikanske elefant kan identificeres ved sine ører. Stretched ud, dets ører er formet som det afrikanske kontinent. Asiatiske elefanter har mindre ører, der er mere afrundede på toppen og flad langs bunden. Varme udstråler ud af elefantens massive ører, der fungerer som en kølemekanisme.

Den største elefant, der nogensinde blev registreret, var en afrikansk elefant, ifølge San Diego Zoo. Det var 24.000 lbs. (10.886 kg) og 13 fod (3,96 m) høj fra fødderne til skuldrene.

Når det bliver for varmt, vil de afrikanske elefanter suge vand i deres kufferter og derefter blæse det tilbage for at bruser sig med en kølig tåge.

En elefants trunk har mere end 100.000 muskler, ifølge National Geographic. De bruger det til at trække vejret, hente ting op, lave lyde, drikke og lugte.

På samme måde som mennesker har tendens til at være højrehåndede eller venstrehåndede, kan elefanter være højre-tusked eller left-tusked.Deres dominerende tusk er let at identificere, fordi det vil blive mere slidt ned end den mindre dominerende tusk, ifølge World Wildlife Fund.

En elefants hud kan være så tyk som 1 tommer, men den er følsom for solen. For at beskytte det vil elefanter dække sig i mudder eller støv.

Yderligere ressourcer

  • San Diego Zoo: Elephants
  • International Elephant Foundation
  • African Wildlife Foundation: Oplysninger om elefanter
  • Smithsonian National Zoological Park: Asiatiske Elefanter
  • Sea World: Videnskabelige klassificering af elefanter


Video Supplement: KAZIRANGA NATIONALPARK - VILDA ELEFANTER - INDIEN.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com