Fakta Om Aardvarks

{h1}

Aardvarks er grisstørrelse afrikanske pattedyr, der spiser myrer og termitter. De ligner, at de blev fremstillet af dele af andre dyr.

Aardvarks er pattedyr, der ser ud som om de er lavet af dele af andre dyr. En jordvark har en lang snoet, der ender med en grislignende næse, kaninlignende ører og en hale svarende til en kænguru. Alligevel er det ikke tæt forbundet med nogen af ​​disse dyr.

Aardvarks findes i hele Afrika syd for Sahara. Jordvarkens navn kommer fra det afrikanske / nederlandske sprog og betyder "jordgris", ifølge National Geographic. Selvom de spiser myrer - så er de teknisk "myrder" - jordgræs er en særskilt art fra anteaters, som findes i Sydamerika.

Størrelse

Aardvarks er omkring størrelsen af ​​et lille gris. Typisk vejer de fra 110 til 180 lbs. (50 til 82 kg). Fra hoved til rump er jordkløfter 43 til 53 tommer (109 til 135 centimeter) lange, og deres hale tilføjer en anden 21 til 26 tommer (53 til 66 cm) til dens længde ifølge National Geographic.

Hvis det sidder fast i tungen, vil en jordvark være meget længere. Deres tunger kan være op til 12 inches (30,5 cm) lange. Deres ører er også meget lange og kan vokse op til 9,5 inches (24 cm) lang, ifølge Encyclopedia Britannica.

Et bevægelsesaktiveret kamera fanger en jordvark, der søger mad på Serengeti.

Et bevægelsesaktiveret kamera fanger en jordvark, der søger mad på Serengeti.

Kredit: Sergio Bertazzo, Institut for Materialer, Imperial College London, Wellcome Images

Habitat

Aardvarks lever i mange forskellige typer af levesteder, såsom græsarealer, savanner, regnskove, skovområder og tykninger i hele Afrika i områderne syd for Sahara.

De har en tendens til at undgå meget stenet terræn, fordi klipper er vanskelige at grave i, ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN). De bor i græsser, der spænder fra 6,5 ​​til 42 fod (2 til 13 meter) lang, ifølge Encyclopedia Britannica.

Vaner

Aardvarks er ensomme dyr og kommer kun sammen til at mate. De er også natlige, hvilket betyder at de sover om dagen. Dette hjælper dem med at undslippe dagens varme i deres kølige bur. Om natten bruger de deres tid på at arbejde på deres burrows eller finde mad. De kan dække afstande på 2 til 5 km hver nat, ifølge Animal Diversity Web.

Kost

Aardvarks graver også for at få mad. De graver i myr og termithøje og slår op med deres lange tunger. De spiser næsten udelukkende myrer og termitter, selvom de undertiden supplerer deres kost med andre insekter som hvalpen af ​​scarabbagler. Jordvarkens hårde hud beskytter dem mod deres måltider, ifølge National Geographic, og deres næsebor forsegler sig for at holde ud af støv og insekter.

De kan spise op til 50.000 insekter hver nat, ifølge Wildscreen Arkive. Aardvarks slukker deres mad hele, uden at tygge det. I stedet er maden grundet op i et muskulært område af sin lavere mave.

Ifølge IUCN drikker de sjældent vand og modtager det meste af deres fugt fra de insekter, de spiser.

afkom

Kvindelige jordskælv har en svangerskab på syv måneder og føder en ung ad gangen. Børn kaldes kalve eller unger. Cubs vejer omkring 4,4 kg. (2 kg), når de bliver født.

Cubs vokser op meget hurtigt. Om tre måneder afvænnes de og om seks måneder er de parat til at forlade deres mødre. Ved 2 år er både kvindelige og hanner seksuelt modne og klar til at have afkom selv.

Klassificering / Taksonomi

Her er klassificering af jordskælv, ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem.

Kongerige: Animalia
Subkingdom: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomi
Række: Chordata
subphylum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
superklasse: Tetrapoda
klasse: Mammalia
underklasse: Theria
Infraclass: Eutheria
Bestille: Tubulidentata
Familie: Orycteropodidae
genus: Orycteropus
Arter: Orycteropus afer

Tubulidentata ordren er unik, fordi det er den eneste rækkefølge af pattedyr, hvor der kun er en levende repræsentant. Orycteropodidae er den eneste familie i ordren, og Orycteropus afer er den eneste art, ifølge ADW.

Det plejede at være, at jordskælv var tæt relateret til pangoliner og armadillos. Men konsensus er nu, at deres lighed skyldes deres fælles tilpasning til at spise myrer. De nærmeste levende slægtninge til jordskælv anses nu at omfatte manater og elefanter, ifølge ADW.

Bevaringsstatus

Aardvarks er ikke truet og er klassificeret som mindst bekymret af IUCN. Dette er på trods af det faktum, at den samlede jordvækstkilde ikke er kendt, og befolkningen synes at være faldende i mange områder af Afrika på grund af befolkningstilvækst og jagt.

Andre fakta

Aardvarks kaldes også myrbjørne.

Aardvarks har fire tæer på forbenene og fem tæer på deres fødder.

Færdige gravere, en jordvark kan grave op til 2 f (.6 m) om 15 sekunder, ifølge African Wildlife Foundation.

Yderligere ressourcer

  • African Wildlife Foundation: Aardvarks
  • Eksistensens kant: Aardvark
  • Lincoln Park Zoo: Aardvark
  • Mother Nature Network: Aardvarks og Anteaters


Video Supplement: True Facts: Pangolins Posse.




DA.WordsSideKick.com
All Rights Reserved!
Reproduktion Af Materialer Tilladt Kun Prostanovkoy Aktivt Link Til Webstedet DA.WordsSideKick.com

© 2005–2019 DA.WordsSideKick.com